Beerens Slagerij & Traiteur

Hoofdstraat 41
5683 AC Best
0499-371336

 

Het bedrijf

Slagerij Beerens kent een rijke historie. Dit familiebedrijf werd ruim een eeuw geleden opgericht en is uitgegroeid tot een eigentijdse zaak, waar ambacht en modernisering hand in hand gaan. De dagelijkse leiding is inmiddels in handen van de vierde generatie. Onder de bezielende leiding van Twan Beerens en zijn vrouw Carine, werkt een enthousiast team om voor u dagelijks de beste producten te bereiden. Dat alles met oog voor detail, persoonlijke aandacht en bovenal kwaliteit.

Traiteur

Sinds 2009 heeft Slagerij Beerens ook een eigen traiteur in huis. Onze chefkok bereidt voor u dagelijks verse maaltijden zoals maaltijdsalades, stamppotten en pasta’s. Ook bieden we u heerlijke componenten en ingrediënten, waarmee u in een handomdraai zelf een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel zet. Kwaliteit verzekerd, want wij werken uitsluitend met hoogwaardige, verse ingrediënten.

Geschiedenis

De geschiedenis van Beerens Slagerij & Traiteur gaat ver terug. Overgrootvader Piet Beerens stond aan het eind van de negentiende eeuw aan de wieg van het familiebedrijf. Veel is er sinds die beginjaren veranderd, maar des te meer is hetzelfde gebleven. Dat geldt zeker voor de liefde voor het vak en de slagerij, waar inmiddels de vierde generatie aan het roer staat. Wij geven u vier generaties in vogelvlucht.

Piet Beerens, de eerste generatie

Piet Beerens, de overgrootvader van Twan, was een ondernemend man met ambitie, ideeën en doorzettingsvermogen. Het grootste gedeelte van de week was hij metselaar en bouwde hij stallen. Op zaterdag werkte hij als barbier. En in de resterende uren runde hij naast een koetsiersdienst ook nog een klein boerenbedrijf met koeien, paarden en varkens. Al snel had Piet echter meer vee dan hij op kon eten en begon hij met de verkoop van vlees en het slachten daarvan. Daarmee was de winkel in Best een feit.

Toon Beerens, de tweede generatie

De liefde voor het slagersambacht bleek bij de familie Beerens in het bloed te zitten. Terwijl zoon Willem in Eindhoven een slagerswinkel opende, nam zoon Toon in de jaren dertig de zaak van vader Piet over. Toon stond er vooral om bekend dat hij stad en land afstruinde om kwalitatief goed vee te vinden. Ook alle vier de zonen van Toon en zijn vrouw Riet kwamen in het slagersvak terecht. Twee werden keurmeester, een nam de ouderlijke slagerij aan de Hoofdstraat over en Ton, de vader van Twan, opende in 1973 een winkel aan de Oirschotseweg.

Ton Beerens, de derde generatie

Ton kwam al op zijn negentiende van de slagersvakschool. Daarnaast heeft hij verschillende opleidingen gevolgd, zoals die voor paardenslager en diverse fondue- en gourmetcursussen. Het assortiment werd daarmee groter en de slagerij te klein. Dat was voor Ton reden om zijn bedrijf in 1980 te verhuizen van de Oirschotseweg naar een pand aan de Hoofdstraat. Ook thuis op de boerderij was er altijd bedrijvigheid. Ton en zijn vrouw Nelleke houden daar al sinds jaar en dag hun eigen vee. Koeien die ook vandaag de dag nog gebruikt worden voor de zaak.

Twan Beerens, de vierde generatie

In 1997 kwam zoon Twan in de zaak. Eerst in loondienst om vervolgens in 2003 de slagerij van zijn vader Ton over te nemen. Met de komst van jong bloed in het bedrijf heeft de slagerij in 2009 een complete restyling gehad. Niet alleen de naam is veranderd, ook de winkel is flink gemoderniseerd en de keuken is uitgebreid met een eigen traiteurafdeling. Daarmee zet Twan de familietraditie voort: oog hebben voor nieuwe kansen, risico’s durven nemen en er vervolgens vorm aan geven. Dat alles met behoud van kwaliteit en een flinke dosis Brabantse nuchterheid.

Beerens Slagerij & Traiteur BV

Hoofdstraat 41
5683 AC Best
T: 0499-371336
E: info@beerensslagerijentraiteur.nl
BTW: NL 857705544B01

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten