Tagliatelle met knoflookgamba’s en zongedroogde tomaat
- Calorieën
- 550
- Personen
- 2
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- Gamba's van het huis 200 gram
- tagliatelle 150 gram
- 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
- 1 teentje knoflook , voor extra smaak
- 1 el olijfolie (bijv. uit de pot van de zongedroogde tomaten)
- Handje rucola of verse basilicum (optioneel)
- Peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, 10 g geraspt)
Bereiding
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8–10 min). Giet af en bewaar een paar eetlepels kookvocht.
- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg eventueel een extra teentje knoflook toe (fijngehakt), voor meer pit.
- Voeg de gamba’s en de reepjes zongedroogde tomaat toe aan de pan. Bak 2–3 minuten tot de gamba’s goed warm zijn en licht kleuren.
- Meng de tagliatelle met de gamba’s in de pan. Voeg een beetje van het kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
- Breng op smaak met peper. Eventueel wat geraspte Parmezaan erover en afmaken met wat rucola of basilicum.
Ook lekker om te maken
Chimichurri met een frisse twist
Moeilijkheid

Zomerse kip met limoenrijst en frisse salsa
Moeilijkheid
Gegrilde Kipspiesen met Mediterrane Couscous
Moeilijkheid