Een klassiek winters gerecht met mals rundvlees, langzaam gestoofd in een kruidige jus, geserveerd met romige aardappelpuree en zoete rode kool.
Stoofvlees met Aardappelpuree en Rode Kool
- Calorieën
- 700
- Personen
- 4
- Bereidingstijd
- 180 minuten
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- Voor het stoofvlees
- 800 g runderstoofvlees
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 500 ml runderbouillon
- 1 flesje donker bier (bijv. bokbier)
- 2 el mosterd
- 2 el appelstroop
- 3 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 1 tl tijm
- Zout & peper
- 2 el boter
- Voor de aardappelpuree
- 1 kg kruimige aardappelen
- 100 ml melk
- 50 g roomboter
- Zout & nootmuskaat
- Voor de rode kool
- 500 g rode kool (gesneden)
- 1 appel (geschild en in stukjes)
- 2 el suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 el rode wijnazijn
- 200 ml water
Benodigdheden
- Braadpan of slowcooker
- Aardappelstamper
- Snijplank & mes
Bereiding
- Verhit de boter in een braadpan en bak het stoofvlees rondom bruin.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee.
- Roer de mosterd en appelstroop door het vlees en blus af met bier en bouillon.
- Voeg laurier, kruidnagel, tijm, zout en peper toe. Laat 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
- Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
- Giet af en stamp ze fijn met melk, boter, zout en nootmuskaat.
- Doe de rode kool met appel, suiker, kaneelstokje, azijn en water in een pan.
- Laat ± 30 minuten zachtjes stoven tot de kool gaar is.
- Serveer het stoofvlees met de romige aardappelpuree en rode kool.
Ook lekker om te maken
Chimichurri met een frisse twist
Moeilijkheid

Zomerse kip met limoenrijst en frisse salsa
Moeilijkheid