Hoofdstraat 41, Best
Vandaag zijn we gesloten Vandaag geopend tot u Tel. 0499 - 37 13 36

Varkenshaas met Champignonroomsaus en Hasselback Aardappelen

Sappige varkenshaas, perfect rosé gebakken, met een romige champignonsaus en knapperige Hasselback aardappelen uit de oven.

Calorieën
650
Personen
4
Bereidingstijd
60 minuten
Moeilijkheid

Ingrediënten

  • Voor de varkenshaas
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl tijm
  • Zout & peper
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • Voor de champignonroomsaus
  • 250 g kastanjechampignons (in plakjes)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 200 ml slagroom
  • 1 tl dijonmosterd
  • 50 ml witte wijn
  • Voor de Hasselback aardappelen
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout & peper

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Snijplank & mes

Bereiding

  • Hasselback aardappelen bereiden
    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snijd de aardappelen in dunne plakjes, maar niet helemaal door.
    3. Bestrijk met olijfolie, bestrooi met kruiden en bak ± 45 minuten in de oven.
  • Varkenshaas bakken
    1. Kruid de varkenshaas met zout, peper en tijm.
    2. Bak rondom bruin in een pan met boter en olijfolie.
    3. Laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
  • Champignonroomsaus maken
    1. Fruit sjalot en knoflook in boter.
    2. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten.
    3. Blus af met witte wijn, voeg mosterd en room toe en laat 5 minuten inkoken.
  • Serveren
    1. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer met de saus en aardappelen.
  • ✅ Tip: Lekker met een frisse salade erbij!
    1. Ook lekker om te maken

      Zomerse kip met limoenrijst en frisse salsa

      Geen producten in de winkelwagen.