Over ons

Traditie, smaak &
trots, dat is Beerens
Slagerij Beerens kent een rijke historie. Dit familiebedrijf werd ruim een eeuw geleden opgericht en is uitgegroeid tot een eigentijdse zaak, waar ambacht en modernisering hand in hand gaan. De dagelijkse leiding is inmiddels in handen van de vierde generatie. Onder de bezielende leiding van Twan Beerens en zijn vrouw Carine, werkt een enthousiast team om voor u dagelijks de beste producten te bereiden. Dat alles met oog voor detail, persoonlijke aandacht en bovenal kwaliteit.
Sinds 2009 heeft Slagerij Beerens ook een eigen traiteur in huis. Onze chefkok bereidt voor u dagelijks verse maaltijden zoals maaltijdsalades, stamppotten en pasta’s. Ook bieden we u heerlijke componenten en ingrediënten, waarmee u in een handomdraai zelf een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel zet. Kwaliteit verzekerd, want wij werken uitsluitend met hoogwaardige, verse ingrediënten.
Geschiedenis
De geschiedenis van Beerens Slagerij & Traiteur gaat ver terug. Overgrootvader Piet Beerens stond aan het eind van de negentiende eeuw aan de wieg van het familiebedrijf. Veel is er sinds die beginjaren veranderd, maar des te meer is hetzelfde gebleven. Dat geldt zeker voor de liefde voor het vak en de slagerij, waar inmiddels de vierde generatie aan het roer staat. Wij geven u vier generaties in vogelvlucht.
Generaties vakmanschap met smaak en hart

De boerderij
Aan de rand van Het Groene Woud in Best, grazen de koeien van Slagerij Beerens. De meeste daarvan zijn Belgische Blauwe, ook wel Belgische Witblauwe genoemd. Een rundveeras geroemd om de kwaliteit van het vlees. Maar daar blijft het niet bij. De koeien krijgen volop ruimte, gezond voer en goede verzorging. De kalveren worden nog in de wei bij hun moeder gezoogd en de dieren leven in natuurlijk kuddeverband. Dat proeft u terug in de smaak van het vlees: puur, botermals en met een fijne structuur.
De worstmakerij
De meeste van onze vleeswaren maken wij zelf in onze worstmakerij. Daarbij maken we veelal gebruik van traditionele recepturen, die vaak al decennia lang in de familie zijn. We leiden onze eigen worstmakers op en slachten nog zelf. Zo kunnen we alles van het slachtdier verwerken en u bestellingen op maat leveren. Aan de andere kant experimenteren we graag met nieuwe producten en gebruiken we de meest moderne technieken voor verwerking en bereiding. Ambacht en vernieuwing ontmoeten elkaar dus in onze worstmakerij. En dat komt de kwaliteit van onze vleeswaren alleen maar ten goede.