Een frisse, kruidige saus op basis van peterselie en oregano – maar dan nét even anders. Deze versie krijgt extra pit van rode peper, frisse zuren van limoen en een verrassende touch munt. Heerlijk bij gegrild vlees of als dip op een borrelplank!
Chimichurri met een frisse twist
- Calorieën
- 950
- Personen
- 8
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- 1 bosje verse platte peterselie
- 10 blaadjes verse munt
- 1 kleine rode chilipeper (zonder zaadjes, fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel verse oregano (of 1tl gedroogde)
- Sap en rasp van 1 limoen
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 100ml goede olijfolie
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- Kipfilet 100 gr
Bereiding
- Hak de peterselie, munt, chilipeper, knoflook en oregano fijn (mag ook kort in een keukenmachine, maar houd het grof).
- Meng alles in een kom met het limoensap en -rasp, de azijn en olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de chimichurri minimaal 15–30 minuten trekken voor het beste resultaat.
- Tip: Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast, tot 3 dagen houdbaar.
Ook lekker om te maken

Zomerse kip met limoenrijst en frisse salsa
Moeilijkheid
Gegrilde Kipspiesen met Mediterrane Couscous
Moeilijkheid