Sappige kipspiesen met paprika en courgette, gemarineerd in citroen en kruiden, geserveerd met een frisse couscoussalade.
Gegrilde Kipspiesen met Mediterrane Couscous
- Calorieën
- 600
- Personen
- 4
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- Voor de kipspiesen
- Kipfilet in blokjes
- 1 rode paprika (in stukken)
- 1 gele paprika (in stukken)
- 1 courgette (in halve maantjes)
- 2 el olijfolie
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 citroen (sap en rasp)
- Zout & peper
- Voor de couscous
- 200 g couscous
- 250 ml kokend water
- 100 g feta (verkruimeld)
- 1 komkommer (in blokjes)
- 100 g cherrytomaten (gehalveerd)
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 handje verse munt
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Houten of metalen spiesen
- Kookpan
Bereiding
- Meng olijfolie, citroensap, oregano, paprikapoeder, zout en peper.
- Marineer de kip 15 minuten en rijg om en om met de groenten aan spiesen.
- Overgiet de couscous met kokend water, dek af en laat 10 minuten staan.
- Roer los met een vork en meng met feta, komkommer, tomaat, olijfolie, citroensap en munt.
- Bak op de grill of barbecue in 10-12 minuten gaar, regelmatig keren.
- Serveer de kipspiesen met de couscoussalade en extra citroenpartjes.
Ook lekker om te maken
Chimichurri met een frisse twist
Moeilijkheid

Zomerse kip met limoenrijst en frisse salsa
Moeilijkheid