Sappige kipspiesen met paprika en courgette, gemarineerd in citroen en kruiden, geserveerd met een frisse couscoussalade.
Gegrilde Kipspiesen met Mediterrane Couscous
- Calorieën
- 600
- Personen
- 4
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- Voor de kipspiesen
- Kipfilet in blokjes
- 1 rode paprika (in stukken)
- 1 gele paprika (in stukken)
- 1 courgette (in halve maantjes)
- 2 el olijfolie
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 citroen (sap en rasp)
- Zout & peper
- Voor de couscous
- 200 g couscous
- 250 ml kokend water
- 100 g feta (verkruimeld)
- 1 komkommer (in blokjes)
- 100 g cherrytomaten (gehalveerd)
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 handje verse munt
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Houten of metalen spiesen
- Kookpan
Bereiding
- Meng olijfolie, citroensap, oregano, paprikapoeder, zout en peper.
- Marineer de kip 15 minuten en rijg om en om met de groenten aan spiesen.
- Overgiet de couscous met kokend water, dek af en laat 10 minuten staan.
- Roer los met een vork en meng met feta, komkommer, tomaat, olijfolie, citroensap en munt.
- Bak op de grill of barbecue in 10-12 minuten gaar, regelmatig keren.
- Serveer de kipspiesen met de couscoussalade en extra citroenpartjes.
Ook lekker om te maken

Zomerse salade met Krokante kipschnitzel
Moeilijkheid

Mexicaans gevulde paprika’s met Rundergehakt
Moeilijkheid

Runder gehaktballen van Jonnie Boer
Moeilijkheid