Deze Mexicaanse gevulde paprika’s zijn een zomerse topper! Mals rundergehakt wordt gekruid en gemengd met maïs, zwarte bonen en frisse tomaat, waarna het in kleurrijke paprika’s wordt gestopt en kort in de oven wordt gebakken.
Het resultaat: een lichte, smaakvolle maaltijd die perfect past bij warm weer.
Mexicaans gevulde paprika’s met Rundergehakt
- Calorieën
- 420
- Personen
- 4
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- Rundergehakt 500 gram
- 4 grote paprika's (rood, geel of oranje)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 150 g mais (uit blik, uitgelekt)
- 150 g zwarte bonen (uit blik, uitgelekt)
- 2 tomaten, in kleine blokjes
- 2 el olijfolie
- 1tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Peper en zout naar smaak
- 50 g geraspte cheddar
- Verse koriander of peterselie ter garnering
Benodigdheden
- Oven of barbecue
- Bakpan
- Snijplank en mes
- Ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook kort aan.
- Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout.
- Voeg de tomatenblokjes, mais en zwarte bonen toe en bak nog 2 minuten mee.
- Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal.
- Bestrooi met de geraspte kaas en bak ca. 15 minuten in de oven of op de barbecue tot de paprika’s zacht zijn en de kaas gesmolten is.
- Garneer met verse koriander of peterselie en serveer direct.
Ook lekker om te maken

Zomerse salade met Krokante kipschnitzel
Moeilijkheid

Runder gehaktballen van Jonnie Boer
Moeilijkheid