Stel je voor: een warm bord met drie tot vier ronde gehaktballen, ieder met een zijdezachte korst, omringd door een fluweelzachte, glanzende jus. De geur van gebakken mosterd en ketjap hangt subtiel in de lucht. De textuur is perfect: van krokant naar boterzacht binnenin. Geen poespas—slechts pure, Hollandse finesse. Dat is de ziel van de gehaktballen van Jonnie Boer: eenvoudig, maar subliem in uitvoering.
Runder gehaktballen van Jonnie Boer
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- Rundergehakt 500 gram
- 2 eieren
- 80 gram paneermeel
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel cayennepeper
- een halve gesnipperde ui
- 1 potje vleesfond (380 ml)
- 3 eetlepels roomboter
Bereiding
- Meng alle ingrediënten (behalve de roomboter en de vleesfond) door elkaar
- Maak hier mooie, ronde gehaktballen van en zet deze daarna een halfuurtje in de koelkast.
- Verhit vervolgens de roomboter in de braadpan en braad de gehaktballen aan tot ze rondom mooi bruin zijn.
- Giet de vleesfond erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag
- Laat de gehaktballen nu in 45 minuten rustig gaar worden. Keer de ballen af en toe om en eet smakelijk!
Ook lekker om te maken

Zomerse salade met Krokante kipschnitzel
Moeilijkheid

Mexicaans gevulde paprika’s met Rundergehakt
Moeilijkheid