Hoofdstraat 41, Best
Vandaag zijn we gesloten Vandaag geopend tot u Tel. 0499 - 37 13 36

Stoofvlees met Aardappelpuree en Rode Kool

Een klassiek winters gerecht met mals rundvlees, langzaam gestoofd in een kruidige jus, geserveerd met romige aardappelpuree en zoete rode kool.

Calorieën
700
Personen
4
Bereidingstijd
180 minuten
Moeilijkheid

Ingrediënten

  • Voor het stoofvlees
  • 800 g runderstoofvlees
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 flesje donker bier (bijv. bokbier)
  • 2 el mosterd
  • 2 el appelstroop
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 1 tl tijm
  • Zout & peper
  • 2 el boter
  • Voor de aardappelpuree
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 100 ml melk
  • 50 g roomboter
  • Zout & nootmuskaat
  • Voor de rode kool
  • 500 g rode kool (gesneden)
  • 1 appel (geschild en in stukjes)
  • 2 el suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el rode wijnazijn
  • 200 ml water

Benodigdheden

  • Braadpan of slowcooker
  • Aardappelstamper
  • Snijplank & mes

Bereiding

  • Stoofvlees bereiden
    1. Verhit de boter in een braadpan en bak het stoofvlees rondom bruin.
    2. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee.
    3. Roer de mosterd en appelstroop door het vlees en blus af met bier en bouillon.
    4. Voeg laurier, kruidnagel, tijm, zout en peper toe. Laat 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
  • Aardappelpuree maken
    1. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
    2. Giet af en stamp ze fijn met melk, boter, zout en nootmuskaat.
  • Rode kool bereiden
    1. Doe de rode kool met appel, suiker, kaneelstokje, azijn en water in een pan.
    2. Laat ± 30 minuten zachtjes stoven tot de kool gaar is.
  • Serveren
    1. Serveer het stoofvlees met de romige aardappelpuree en rode kool.
  • ✅ Tip: Nog lekkerder als je het stoofvlees een dag van tevoren maakt!
    1. Ook lekker om te maken

      Zomerse kip met limoenrijst en frisse salsa

      Geen producten in de winkelwagen.