Sappige varkenshaas, perfect rosé gebakken, met een romige champignonsaus en knapperige Hasselback aardappelen uit de oven.
Varkenshaas met Champignonroomsaus en Hasselback Aardappelen
- Calorieën
- 650
- Personen
- 4
- Bereidingstijd
- 60 minuten
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- Voor de varkenshaas
- 1 tl mosterd
- 1 tl tijm
- Zout & peper
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- Voor de champignonroomsaus
- 250 g kastanjechampignons (in plakjes)
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 200 ml slagroom
- 1 tl dijonmosterd
- 50 ml witte wijn
- Voor de Hasselback aardappelen
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 3 el olijfolie
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl knoflookpoeder
- Zout & peper
Benodigdheden
- Koekenpan
- Ovenschaal
- Snijplank & mes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de aardappelen in dunne plakjes, maar niet helemaal door.
- Bestrijk met olijfolie, bestrooi met kruiden en bak ± 45 minuten in de oven.
- Kruid de varkenshaas met zout, peper en tijm.
- Bak rondom bruin in een pan met boter en olijfolie.
- Laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Fruit sjalot en knoflook in boter.
- Voeg de champignons toe en bak 5 minuten.
- Blus af met witte wijn, voeg mosterd en room toe en laat 5 minuten inkoken.
- Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer met de saus en aardappelen.
Ook lekker om te maken
Chimichurri met een frisse twist
Moeilijkheid

Zomerse kip met limoenrijst en frisse salsa
Moeilijkheid