Hoofdstraat 41, Best
Vandaag zijn we gesloten Vandaag geopend tot u Tel. 0499 - 37 13 36

Zomerse salade met Krokante kipschnitzel

Deze frisse zomersalade combineert de knapperige bite van goudbruin gebakken kipschnitzels met een kleurrijke mix van verse groenten en een romige dressing. Het resultaat is een maaltijd die zowel vullend als licht is dus echt perfect voor warme dagen
of als snelle avondmaaltijd.

Calorieën
480
Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Moeilijkheid

Ingrediënten

  • Kip krokant schnitzel 4 stuks
  • 150 g gemengde sla (rucola, veldsla, lollo rosso)
  • 1 komkommer, in halve plakjes
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in dunne ringen (of nóg lekkerder met ingelegde rode ui!)
  • 100 g maïs (uit blik, uitgelekt)
  • 50 g geraspte (pittige) kaas
  • 3 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 el Cajunkruiden
  • Peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • Bakpan
  • Snijplank en mes
  • Grote kom voor de salade
  • Klein schaaltje voor de dressing

Bereiding

  1. Bak de krokante kipschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze kort uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de kipschnitzels in repen.
  3. Doe de gemengde sla, komkommer, cherrytomaatjes, rode ui en maïs in een grote kom.
  4. Maak de dressing door mayonaise, yoghurt, mosterd en Cajunkruiden te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de salade over 4 borden.
  6. Verdeel de kipschnitzelreepjes over de borden en garneer deze af met de dressing, rode ui en geraspte kaas.
  7. Serveer direct, eventueel met wat tortillachips met guacamole als lekker bijgerecht.

Ook lekker om te maken

Geen producten in de winkelwagen.