Beschrijving
Gegaarde gamba's, heerlijk op smaak gebracht met een Provençaalse marinade en zongedroogde tomaatjes. Zowel koud als warm te eten.
200 gram = ongeveer 10 stuks
Vragen over onze producten?

Recepten met dit product
Tagliatelle met knoflookgamba’s en zongedroogde tomaat
- Calorieën
- 550
- Personen
- 2
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- Gamba's van het huis 200 gram
- Tagliatelle 150 gram
- 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
- 1 teentje knoflook , voor extra smaak
- 1 el olijfolie (bijv. uit de pot van de zongedroogde tomaten)
- Handje rucola of verse basilicum (optioneel)
- Peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, 10 g geraspt)
Bereiding
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8–10 min). Giet af en bewaar een paar eetlepels kookvocht.
- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg eventueel een extra teentje knoflook toe (fijngehakt), voor meer pit.
- Voeg de gamba’s en de reepjes zongedroogde tomaat toe aan de pan. Bak 2–3 minuten tot de gamba’s goed warm zijn en licht kleuren.
- Meng de tagliatelle met de gamba’s in de pan. Voeg een beetje van het kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
- Breng op smaak met peper. Eventueel wat geraspte Parmezaan erover en afmaken met wat rucola of basilicum.
Ingrediënten
scampi, (schaaldieren), gemarineerde, halfgedroogde, tomatenpartjes, zak, 1, kg, zonnebloemolie, knoflook, olijfolie, rode, peper, zout, rozemarijn, dille, peper, voedingszuur:,
Voedingswaarde
Energie | 484.37 KJ (115.88 kcal) |
Vetten | 5.18 g (waarvan verzadigd 0.60 g) |
Koolhydraten | 0.95 g (waarvan suikers 0.07 g) |
Vezels | 0.15 g |
Eiwitten | 16.08 g |
Zout | 0.83 g |
Kenmerken
Product
PLU | 1745 |
---|