Hoofdstraat 41, Best
Vandaag zijn we gesloten Vandaag geopend tot u Tel. 0499 - 37 13 36
Gourmet a la carte

Gamba’s van het huis

Lekker voor bij de borrel

 7,90
Prijs per kg. 39,50

Beschrijving

Gegaarde gamba's, heerlijk op smaak gebracht met een Provençaalse marinade en zongedroogde tomaatjes. Zowel koud als warm te eten.

200 gram = ongeveer 10 stuks

Recepten met dit product

Tagliatelle met knoflookgamba’s en zongedroogde tomaat

Calorieën
550
Personen
2
Bereidingstijd
15 minuten
Moeilijkheid

Ingrediënten

  • Gamba's van het huis 200 gram
  • tagliatelle 150 gram
  • 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook , voor extra smaak
  • 1 el olijfolie (bijv. uit de pot van de zongedroogde tomaten)
  • Handje rucola of verse basilicum (optioneel)
  • Peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas (optioneel, 10 g geraspt)

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8–10 min). Giet af en bewaar een paar eetlepels kookvocht.
  2. Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg eventueel een extra teentje knoflook toe (fijngehakt), voor meer pit.
  3. Voeg de gamba’s en de reepjes zongedroogde tomaat toe aan de pan. Bak 2–3 minuten tot de gamba’s goed warm zijn en licht kleuren.
  4. Meng de tagliatelle met de gamba’s in de pan. Voeg een beetje van het kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
  5. Breng op smaak met peper. Eventueel wat geraspte Parmezaan erover en afmaken met wat rucola of basilicum.

Ingrediënten

schaaldieren

Kenmerken

Product
PLU 1745

Geen producten in de winkelwagen.