Beschrijving
Gegaarde gamba's, heerlijk op smaak gebracht met een Provençaalse marinade en zongedroogde tomaatjes. Zowel koud als warm te eten.
200 gram = ongeveer 10 stuks
Vragen over onze producten?

Recepten met dit product
Tagliatelle met knoflookgamba’s en zongedroogde tomaat
- Calorieën
- 550
- Personen
- 2
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- Gamba's van het huis 200 gram
- tagliatelle 150 gram
- 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
- 1 teentje knoflook , voor extra smaak
- 1 el olijfolie (bijv. uit de pot van de zongedroogde tomaten)
- Handje rucola of verse basilicum (optioneel)
- Peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, 10 g geraspt)
Bereiding
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8–10 min). Giet af en bewaar een paar eetlepels kookvocht.
- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg eventueel een extra teentje knoflook toe (fijngehakt), voor meer pit.
- Voeg de gamba’s en de reepjes zongedroogde tomaat toe aan de pan. Bak 2–3 minuten tot de gamba’s goed warm zijn en licht kleuren.
- Meng de tagliatelle met de gamba’s in de pan. Voeg een beetje van het kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
- Breng op smaak met peper. Eventueel wat geraspte Parmezaan erover en afmaken met wat rucola of basilicum.
Ingrediënten
schaaldieren
Kenmerken
Product
PLU | 1745 |
---|